1. Otroški kraparski tabor na Bukovniškem jezeru

posted in: Ribičija | 0

V soboto 08.09.2017 je na Bukovniškem jezeru potekal 1. otroški kraparski tabor, ki ga je organizirala kraparska sekcija iz ribiške družine Lendava.

Otroškega kraparskega tabora se je udeležilo 8 mladih ribičev iz ribiške družine Lendava.

Mlade ribiče je na začetku pozdravil predsednik ribiške družine Lendava Jožef Jerebic.

 

Govor predsednika RD Lendava
Govor predsednika RD Lendava

Govor predsednika RD Lendava

 

Namen otroškega kraparskega tabora je bil mlade ribiče popeljati v svet narave, vode, rib in prikazati kako poteka dan in noč na jezeru. Na taboru so spoznali vse vrste rib, ki živijo v Bukovniškem jezeru. Člani kraparske sekcije so jim predstavili pomen catch and release (ujemi in spusti), opremo potrebno za krapolov, kako poteka vezanje navez in mešanje krme. Poleg vsega naštetega pa so jim podali informacije, kako je potrebno na ribolovu skrbeti za čistočo, ter kako pravilno ravnati z ujetimi ribami. Za ribolov je potrebna oprema za kampiranje, zato so skupaj postavili šotore v katerih so preživeli noč.

Denis predstavlja PVA vreče in naveze s prikazom v akvariju
Denis predstavlja obnašanje PVA vrečk navezov v akvariju

 

Tabor je bil uspešno zaključen, mladi ribiči so poleg dobrih prijemov čez dan in noč odnesli veliko dobrih informacij in nasvetov članov kraparske sekcije.

Tabor so skupaj z kraparsko sekcijo omogočili: RD Lendava, Centralovod iz Veščice pri Razkrižju, ribiška trgovina Roparica iz Lendave, ribiška trgovina Mišel Zadravec iz Murske Sobote, ribiška trgovina SOM iz Sv. Trojice v Slovenskih goricah, ribiška trgovina Kapitalec iz Lendave, trgovina Prekmurec iz Gaberja ter Okrepčevalnica in pizzerija Malibu iz Kapce.

Člani kraparske sekcije se vsem sponzorjem, ki so pripomogli k izvedbi 1. otroškega kraparskega tabora vsem iskreno zahvaljujejo prav tako pa se zahvaljujemo Ribiški družini Lendava, ki je omogočila ribolov na Bukovniškem jezeru.

Kraparska sekcija RD Lendava